Składniki:
Pierś z kurczaka
Pomidor
Liście bazylii
Opakowanie sera mozzarella
Śmietana 30%
Oliwa z oliwek
Sól
Pieprz
Sposób przygotowania:
1. Dokładnie umyj pierś z kurczaka, następnie wytnij w piersi kieszonki, w które włożysz mozzarellę, bazylię i pomidora. Ilość kieszonek zależy od wielkości piersi.
2. Pokrój pomidory i mozzarellę na kawałki. Wielkość kawałków zależy od tego jak duże wycięliście kieszonki. Musicie pokroić składniki tak, aby bez problemu włożyć je w pierś z kurczaka.
3. Do każdej kieszonki w piersi wkładamy po kawałku mozzarelli, pomidora i liściu bazylii.
4. Gotową już pierś z kurczaka wkładamy do naczynia żaroodpornego i posypujemy pieprzem i solą. Następnie zalewamy śmietaną i dwoma łyżkami oliwy z oliwek.
5. Całość wkładamy do piekarnika rozgrzanego na 180 stopni i pieczemy ok. 1 godziny.
7. Gotowe danie zaserwowałam z przygotowanymi na patelni pieczarkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz